در موقعیت های اضطراری در کوهستان چگونه عمل کنیم

ساخت وبلاگ

کوهستان ارام و دوست داشتنی میباشد البته قادر است برای نو واردان و عشق و علاقه مندانی که در اولِ منش قرار دارا هستند. هدلایت کوهنوردی خطرناک و اتفاق ساز باشد بدین ترتیب مایحتاج دانستیم که در‌این نوشته ی علمی شما‌را از پیش با برخی از این مخاطرات احتمالی اشنا کنیم.

گرایش به کوهنوردی با فرا وصال فصل بهار و تغییرات اب و هوایی بیشتر و بیشتر می‌شود، در‌این فصل که فورا پس از فصل‌زمستان جای دارد خطراتی کمین کرده اند به عنوان مثال برف ها هنوز ناپایدار می باشند و بهمن اکثر دره ها را ارعاب می نماید. شاید کوهستان به ظواهر افتابی و گرم باشد ولی این موقعیت ثانیه ای اثبات نخواهد ماند و حتی ممکن میباشد مکان خویش را به یخ‌بندان و سوز و سرما دهد. ریزش های جویبار و به ویژه باران سبب ساز گردیده است که خاک کوهستان همواره تر و در معرض لغزش باشد.

در فصل‌تابستان اب و هوای با ثبات تری جریان مییابد
درین فصل به غیر از تضارب با صخره ها و سنگ ها، ایراد دگری نیست و نسبتا حالت  کوهنوردی مهیا خیس میباشد. فصل‌پاییز با پوشیده شدن قلل کوهستان به وسیله برف های اندک یار میباشد. درین فصل هم مانند فصل بهار حالت اب و هوا به یکباره تغییر میکند. در فصل زمستان ولی حالت مشقت بار و غامض خیس میباشد. احتمال سقوط بهمن، مواجهه با مه و یخبندان و بوارن وجود داراست.

اولیه و بارز ترین صفت یک کوهنورد حرفه‌ای، بشر دوستی و علاقه به هم نوع میباشد. یک کوهنورد ماهر، غرور را در تحت کوه دفن می نماید و حتی‌در مسیرهای ریلکس به خویش غره نمی‌شود. به حافظه داشته باشید که ایجاد صدا در کوهستان ممکن میباشد خلل ساز خواهد شد پس تا جایی که میتوانید از این شغل دوری کنید. از غیروابسته ساختن سنگ ها در کوه بپرهیزید با احتیاط قدم بردارید. بازدارنده دویدن اشخاص در هنگام زیر امدن گردید و مدام کارایی نمائید از مسیر شناخته گردیده و اشنا کوهنوردی فرمایید.

در صورتیکه زمانی که در قله قرار داشتید آسمان استارت به باریدن کرد و رعد و برق را احساس کردید سریعا حمایت بگیرید و به حافظه داشته باشید که رعد و برق غالبا به قله ها و بخش ها مرتفع واکنش می نماید.

برای تحت امدن از کوه تعدادی نکته را به خیال بسپارید:
در موقع تحت امدن از پرش از روی سنگ ها پرهیز کنید و در شیب های تند، ارام و هنگفت قدم بردارید. پا را از زانو پاره ای خم نمایید تا فشار ناشی از تحت امدن مستقیما به کامل و استخوان وارد نشود.

تذکرات ایمنی
۱: به محض مشاهده ی هوای نا مساعد و پیش از بحرانی شدن موقعیت، برای پوشیدن جامه های گرم (دستکش. کلاه و بادگیر) خویش مبادرت فرمائید. ممکن میباشد بعدا فرصتی برای این فعالیت نباشد.

۲: با حس او‌لین علامت های بیماری (تنگی نفس و…) سریغا برای کاهش طول اقدا نمائید.

۳:در هنگام وزش باد از اردو زدن و برپایی کمپ روی قله ها و تیغه ها دوری کنید.

۴: برای شب مانی ارتفاعتان را تا مکان ممکن کاهش دهید و کوشش فرمایید در رخنه‌ ها و دیواره ها اتراق فرمائید.

۵: در کوهنوردی های وقتگیر و صعودهای هنگفت خیس ما یحتاج میباشد دستکم یک امدادگر مجرب حضور داشته باشد. همینطور عملکرد فرمائید از گذشته پناهگاه ها و مرکز ها یاری رسانی را به خیال و خاطر بسپارید.

هدلایت کوهنوردی...
ما را در سایت هدلایت کوهنوردی دنبال می کنید

برچسب : هدلایت کوهنوردی, نویسنده : محمد صادقی headlightmountaineering بازدید : 104 تاريخ : شنبه 15 مرداد 1401 ساعت: 15:07